15 Haziran 2014 Pazar

Fırında Milföylü Tavuk Sote


Tatil başlasıın ben mutfakta lezzet peşinde koşayım oh benden mutlusu yok şimdi:))
Bu tarifi Keskinoğlu A.Ş'nin Mutfak Sanatları Akademisinde düzenlemiş olduğu bir yarışmada 3. olan bayan yapmıştı orda tadına baktığımda gerçekten çok beğenmiştim sonra evde az biraz değişiklikle hemen kendim de yaptım:)
Ailece de çok sevdik lezzeti bol bir tarif buyrunuz;

Malzemeler;
1 kilo kuşbaşı doğranmış tavuk kalça
5-6 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
400 gr kültür mantarı
2 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
8 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet milföy hamuru ( 2li kare yani 1 adet dikdörtgen şeklindeki parça milföy)
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı;
Tavuklar kuşbaşı doğranıp tavaya alnır suyunu salıp çektiğinde ;
Soğanlar ve biberler yemeklik doğranıp tavaya koyulan sıvıyağda tavuklarla beraber kavrulur.
Sarımsak rendelenip eklenir.
Kavrulduklarında yıkanıp 5-6 parçaya kestiğimiz mantarları eklenir.
Baharatları koyulur ve 10 dakika ağzı kapalı tavuklar pişene kadar pişirilir.
Bu arada milföy hamuru buzluktan çıkartılır ve oda sıcaklığına getirilir.
Pişen tavuklar borcama alınır.
Tezgah az unlanır ve milföy hamuru biraz açılır.
Bu hamurdan şeritler kesilip tavukların üzerine kafes yapılır.
180 derece fırında milföylerin üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsunnn.:))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Mutfağımda Lezzet Var by GeCe