Yazın en sık pişirdiğim yemeklerden biri de semizotu yemeğidir.Salatasından çok yemeğini tercih ederim.Semizotu ayrıca kansızlık problemi olanlar için de inanılmaz derecede faydalı bir yemektir.
Ayrıca yine semizotunun faydalarından bizim için en önemli olan da ; diyabet hastalarının susuzluğunu azaltıp kilo verimine yardımcı olması.
Bu yüzden eğer diyabetle yaşıyorsanız mutlaka haftada bir kez semizotu tüketin.Tabiki bu tüketimi ;yeşil salatasını yaparak ve üzerine de (kendi yiyeceğiniz kısım için) en fazla yarım su bardağı yoğurt dökeek tüketmeniz daha faydalı olur. Ama benim gibi pişirmeden salata olarak tüketmekte zorlanıyorsanız sadece yemeğini yapmanız da uygundur.
Geçelim yine çok az bir miktarda yağ ve tuz kullanarak hazırladığım semizotu yemeğimin tarifine;
Malzemeler;
- 1 bağ semizotu
- 1/2 klasik türk kahvesi fincanı bulgur
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 silme yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 silme çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı;
- Semizotunun kökü kesilip atıldıktan sonra,geri kalan kısmı suya bastırılır ve kumundan arındılır.
- Süzülen semizotları bir kaç kez daha kumu gidene kadar yıkanır.
- Semizotları 1 parmak genişliğinde doğranır.
- Tencereye zeytinyağı alınır.
- Soğanlar yemeklik doğranır ve zeytinyağında kavrulur.Sarımsaklar ince doğanıp soğanlara eklenir.
- Soğanla pembeleşince domates salçası eklenir 1-2 dakika daha kavrulur.
- Kevgirle suyunu süzerek semizotları tencereye eklenir ve 3-4 dakika hepsi beraber kavrulur.
- Baharatlar ve yıkadığımız bulgur eklenir.
- En son üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar suyu eklenir.
- 30-40 dakika kadar ocakta orta ateşte pişirilir.
- Afiyet olsuun:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder